Amstel Saxophone Quartet, Kypski (elektronica) en toetsenist Pascal Meyer

 
Locatie
Theater Junushoff
Regulier Concert
maandag 11 december 2017
20:00

Amstel QuartetRemco Jak – sopraansax
Olivier Sliepen – altsax
Bas Apswoude – tenorsax
Harry Cherrin – baritonsax

Pascal Meyer – toetsen
Kypski – elektronica
Hendrik Walther – video & licht
Thomas Myrmel – geluid
Barbara Makkinga – regieadvies

werken van Glass, Fiumara en Kypski/Amstel Quartet

Het Amstel Saxofoon Quartet viert de 80e verjaardag van componist Philip Glass met een licht geënsceneerd concert in de sfeer van Philip Glass’ vroegere loft-concerten, performance-achtige pop-upconcerten, waarin genres en kunstvormen naadloos in elkaar overliepen. “Toen mijn goede vriend Steve Reich en ik in de dertig waren, zei Steve een keer: Op een dag speelt iedereen onze muziek. Ik antwoordde hem: Steve, dat kan onmogelijk waar zijn. Onze muziek hoort niet thuis in concertzalen. Wij spelen in lofts en in galeries. Let jij maar eens op! zei Steve. En hij blijkt gelijk te hebben gehad.” – aldus Philip Glass, in een gesprek met Anthony Fiumara. Inmiddels hebben die alternatieve locaties van vroeger allang plaatsgemaakt voor internationale concertzalen, operahuizen en bioscopen. Hoewel zijn academische collega’s soms wat lacherig doen over de ‘commerciële’ Glass, draagt een breed en gemêleerd publiek hem wereldwijd op handen. Zelf is Glass trouwens niet zo dol op het label van ‘minimal componist’, hij noemt zichzelf liever ‘theatre composer’.

Deze avond zal het gaan om de muziek, maar ook zeker om de ruimte. De voorstelling heeft geen pauze en duurt ongeveer 75 minuten. Het concert begint om 20:15 uur, wij hebben met Theater Junushoff afgesproken dat de zaal om 20:00 uur open gaat.

http://www.amstelquartet.nl/


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)