Brackman Pianotrio met Jelmer de Moed – klarinet

 
Locatie
Aula Wageningen Universiteit
Jong Talent
maandag 19 oktober 2015
20:00

Brackmantrio-+-Jelmer-de-MoedWerken van o.m. Brahms en Messiaen

Het Brackman Trio is opgericht in 2009. Tim Brackman – viool, Jonathan van IJzerlooij – cello en Anne Brackman – piano, speelden voor het eerst samen tijdens de ensembleweekends en concerten georganiseerd door de Academie Muzikaal Talent, waar zij alle drie hun professionele opleiding begonnen. Het samenspelen en het samen op zoek gaan naar ‘de ideale uitvoering’ stimuleerde hen om als trio masterclasses, cursussen en lessen te volgen. Inmiddels zijn er vele concerten gespeeld en ook twee cd’s uitgebracht; een met werken van Glinka, Dvorák en Rachmaninoff en een met Trio’s van Beethoven, Bernstein en Smetana.
http://www.brackmantrio.com/

Jelmer de Moed komt uit Wageningen en speelt sinds zijn achtste klarinet. Sinds 2013 studeert hij bij Arno Piters aan het Conservatorium van Amsterdam.

“Toen het Brackman Trio vijf jaar bestond besloten we het jubileum te vieren in de vorm van concerten in samenwerking met vrienden. Zo nodigden we klarinettist Jelmer de Moed voor het eerst uit om mee samen te spelen. Deze samenwerking beviel van beide kanten zo goed dat we besloten om vaker samen te spelen en onze droom om het Quatuor pour la Fin du Temps van Messiaen op het repertoire te zetten te verwezenlijken. We hebben het kwartet voor het eerst op het Brackman Trio Festival 2015 gespeeld. Omdat Tim afgelopen jaar in Kopenhagen studeerde was er niet veel tijd om samen te repeteren, dus een goede planning was noodzakelijk en alle vier musici moesten hun partij van tevoren goed kennen. De repetities gingen goed, maar waren wel zeer vermoeiend; het stuk van Messiaen eist een concentratie, inspanning en sfeer die we nog nooit eerder bij een stuk zo hebben ondervonden. Waar we eigenlijk vooral op hebben gewerkt is de sfeer van het stuk te pakken en dit vol te houden. Want het kwartet van Messiaen is een van de meest prachtige kamermuziekwerken, waar musici en publiek een unieke ervaring mee opdoen.”

1e lustrumviering Brackman Trio: https://www.youtube.com/watch?v=JMjXjlsFrI4


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)