Breitner Pianotrio

 
Locatie
Aula Wageningen Universiteit
Regulier Concert
maandag 28 september 2015
20:00

BreitnerTrio
Werken van o.m. Stravinsky, Schmitt en De Leeuw

Het Breitner Pianotrio heeft een unieke samenstelling: Thomas Beijer – piano, Peter Verduyn Lunel – fluit en Lars Wouters van den Oudenweijer – klarinet.
De musici hebben alle drie ook als solist carrière gemaakt. Thomas, de jongste van de drie, had al een eigen soloserie in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Lars gaf vele solorecitals, o.a. in het Concertgebouw, Carnegie Hall en Cité de la Musique. Peter is solofluitist bij Het Gelders Orkest. Hij is te horen in opnames met Leif Ove Andsnes en het Mahler Chamber Orchestra, en met Lavinia Meijer. In 2014 soleerde hij bij Amsterdam Sinfonietta in de Nederlandse première van het concert voor fluit en klarinet van Sofia Goebaidoelina.

Op het programma staat naast trio’s en solostukken muziek in alle denkbare combinaties van deze drie instrumenten. De musici van het Breitner Pianotrio hebben hard gewerkt aan een eenheid in klank. Ook vinden zij een perfecte presentatie essentieel; daarom hebben ze een internationaal befaamde regisseur in de arm genomen, Jetske Mijnssen. Jetske regisseert aan de operahuizen van Zürich, Dresden en Hamburg. Zij heeft met de musici gewerkt aan een bijzondere, maar ook volstrekt natuurlijke podiumpresentatie. Samen creëren zij een informele sfeer waarmee ze beogen zo direct mogelijk in contact met het publiek te staan.

Op het programma een aantal minder bekende werken, o.a. de ‘Drie Afrikaanse etudes’ (1954) voor piano van Ton de Leeuw, gebaseerd op Afrikaanse ritmische patronen. De muziek neigt naar modaliteit: de muziek is bevrijd van de harmonische spanning die westerse muziek kenmerkt. De Leeuws Trio voor fluit, klarinet en piano staat op de cd met kamermuziekwerken van Ton de Leeuw, die in 1993 een Edison kreeg.

Trio Ton de Leeuw: https://www.youtube.com/watch?v=0Q3YIPy7mVw


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)