Cello8ctet Amsterdam

 
Locatie
Aula Wageningen Universiteit
Regulier Concert
maandag 19 november 2012
20:00

Cello8ctet Amsterdam is een uniek ensemble dat internationaal een begrip is geworden. Acht topcellisten… Totale technische perfectie, intensiteit en kleurrijke interpretatie (The Strad, 2009). Het Octet staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen en kunstdisciplines.

Dankzij de stralende uitvoeringen van het ensemble, kan het Octet originele werken programmeren van de meest markante componisten van nu. Het Octet heeft meer dan 70 wereldpremières – de meeste aan het Octet opgedragen – uitgevoerd, van o.a. Xenakis, Nobre, Halffter, Donatoni, De Pablo, Denisov, Gubaidulina, Pärt, Boulez, Loevendie, Riley, Kagel en Glass. Arvo Pärt zei na de première van zijn stuk voor het Octet: “Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”

Het Octet werd opgericht in 1989 onder de naam Conjunto Ibérico. Naast optredens in de belangrijke zalen van Europa, heeft Cello Octet Amsterdam concerten gegeven in de Verenigde Staten, Canada, Midden- en Zuid Amerika, Azië en het Midden-Oosten. De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma zei in een interview: “… dit ensemble is een schat; het is een geweldig voorbeeld voor de muziekwereld… Overal waar ik speel: Brazilië, Japan, USA, word ik over het Cello Octet aangesproken…”

Het Cello8ctet Amsterdam heeft aan de hand van het thema ‘de Liefde’ de beste werken uit het repertoire van de afgelopen 25 jaar gekozen. De liefde komt in alle vormen langs: liefde tussen vader en zoon, liefde voor een baby, voor een overleden vriend… en natuurlijk liefde in de romantische zin.

http://cello8ctet.com/


Kaart wordt geladen...