Clara Barbier Serrano – sopraan & Pieter van Delden – piano

 
Locatie
Aula Wageningen Universiteit
Jong Talent
maandag 19 maart 2018
20:00

Pieter en Clara ISLDCClara Barbier Serrano – sopraan
Pieter van Delden – piano

werken van o.m. Schumann, Strauss en Poulenc

Sinds 2009 vindt iedere twee jaar in april het Internationaal Studenten Lied Duo Concours (ISLDC) plaats. Het ISLDC is om twee redenen extra bijzonder: deelnemers doen als duo (zang – piano) mee en worden als duo beoordeeld, daarnaast moet tenminste één lid van het duo nog ingeschreven staan op een conservatorium. In 2017 deden meer dan 30 duo’s mee, afkomstig uit alle vijf werelddelen. Het concours is altijd educatief van karakter geweest; het moet voor de vele duo’s die aan de start verschijnen een leerzame en aangename ervaring zijn. Daarnaast is het concours bedoeld om de liedkunst levend te houden en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van deze zeer specifieke muziekvorm. Het concours kent ondanks zijn jonge bestaan een rijke historie van succesvolle deelnemers. Winnaars van eerdere edities bereikten zonder uitzondering de grote podia.

De Prijs van de ‘Vrienden van het Lied’ ging in 2017 naar Clara Barbier Serrano – sopraan en Pieter van Delden – piano.
Clara studeerde zang bij Armande Olivier en vervolgde haar studie in Parijs bij Elsa Maurus. Daarnaast studeerde ze ook Lied en Melodie bij Françoise Tillard. Sinds september 2016 studeert Clara aan de Hochschule für Musik und Theater in Leipzig bij Carola Guber.
Pianist Pieter van Delden raakte geïnspireerd door de pianomuziek van Rachmaninov en ging na de middelbare school naar het Conservatorium in Groningen, waar hij studeerde bij Paul Komen, Sepp Grotenhuis en Marien van Nieukerken. Momenteel studeert hij bij Alexander Schmalcz aan de Hochschule für Musik und Theater Leipzig ter afronding van zijn Master in Liedinterpretatie.
Clara en Pieter hebben elkaar in Leipzig in de klas van Alexander Schmalcz ontmoet en het was meteen duidelijk dat ze als duo samen verder wilden. Hun ontdekkingstocht door het liedrepertoire duurt voort tot op de dag van vandaag.

http://www.liedconcours.nl/node/204


Kaart wordt geladen...

  Een reactie aan “Clara Barbier Serrano – sopraan & Pieter van Delden – piano”

  1. Voor wie nog twijfelt om te gaan:
    Komen!
    Duo was deze zondag bij de Liedvrienden (VvhL) in de regio Leiden, een grote verrassing, hoog niveau, blijmaker van een concert!
    Michael uit Zwolle.
    Ik ga in Wageningen nog een keer.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)