Collegium Musicum Den Haag

 
Locatie
Aula Wageningen Universiteit
Regulier Concert
maandag 09 oktober 2017
20:00

Collegium Musicum Den HaagInês d’Avena – blokfluit
Sara DeCorso – barokviool
Rebecca Rosen – barokcello
Claudio Ribeiro – klavecimbel en artistieke leiding

werken van o.m. Couperin, Duphly, Marais

Enthousiast, flexibel en ruimdenkend: drie sleutelwoorden voor de Collegia Musica van vroeger, die ook gelden voor Collegium Musicum Den Haag en ‘maestro al cembalo’ Claudio Ribeiro. Dit internationaal prijswinnende ensemble is een van de meest prominente barokensembles van de nieuwe generatie in Nederland en staat bekend om zijn vitaliteit en dynamiek, maar ook om zijn professionaliteit en ervaring met de historisch geïnformeerde uitvoering van oude muziek. De groep bestaat uit topmusici die naar Nederland kwamen om zich te specialiseren in dit genre en werd in 2006 opgericht door de Braziliaans-Italiaanse klavecinist Claudio Ribeiro. In 2016 won Collegium Musicum Den Haag de Tweede Prijs ex aequo op het Internationaal Van Wassenaer Concours/Festival Oude Muziek Utrecht. Een van de speerpunten van CMDH is het betrekken van bestaand en nieuw publiek bij de barokmuziek. Het ensemble wil het publiek een onvergetelijke muzikale ervaring geven, waarbij ‘puur en eerlijk’ wordt gemusiceerd en de directe kracht van de muziek tot de mensen spreekt. Het laat zich daarbij inspireren door de Collegia Musica uit de 18de eeuw, die in het koffiehuis speelden. Een gesprek tussen musici en publiek was de gewoonste zaak van de wereld en na afloop werd samen het glas geheven.

De barokmuziek hoort qua tijd bij de jaren 1600 – 1750 en kon in het bijzonder gedijen door de bloeiende muziekcultuur aan de diverse Europese vorstenhoven. Rijke hooggeplaatsten onder wie met name Lodewijk XIV hadden musici en componisten in dienst en fungeerden als mecenas. Veel hoogtijdagen en festiviteiten werden opgeluisterd door speciaal in opdracht gecomponeerde werken. In ‘La Réjouissance’ parels uit de Franse barok: werken van Couperin, Leclair, Duphly, Marais en Dieupart.

https://www.cmdh.nl/


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)