Ensemble 4.1

 
Locatie
Theater Junushoff

maandag 26 november 2018
20:15

werken van Beethoven, Dorman en Gieseking

 

Ensemble 4.1 laat zich het enige ‘Piano Windtet’ van de wereld noemen. Vier blazers – dol op kamermuziek – en één pianist wijden zich aan dit grotendeels onontdekte, prachtige muzikale genre. Oubolligheid is hun vreemd. Op het podium vallen het vermogen tot communiceren en de meeslepende présence op; in de pers wordt Ensemble 4.1 hierom veelvuldig geprezen.

Natuurlijk staan de meesterwerken voor deze bezetting van Mozart en Beethoven op het repertoire, maar Ensemble 4.1 wijdt zich ook en vooral  aan het ontdekken van zelden gespeelde composities uit de 19e en de 20e eeuw. Na vele jaren onder het stof worden bijvoorbeeld werken van de pianist/componist Walter Gieseking, van de Nederlandse pianist/componist Theodor Verhey, van Heinrich von Herzogenberg (een tijdgenoot van Brahms) en van de Engelsman David Stephen opnieuw tot klinken gebracht voor een enthousiast publiek.

‘Jerusalem Mix’ Van Avner Dorman is van veel later datum (2007) en ontleent zijn titel aan een populair Israëlisch gerecht, een smeltkroes van smaken. Dorman gebruikt de diversiteit van het blaaskwintet met piano om de diversiteit van Jeruzalem te weerspiegelen.

 

Thomas Hoppe – piano

Jörg Schneider – hobo

Alexander Glücksmann – klarinet

Christoph Knitt – fagot

Fritz Pahlmann – hoorn

 

http://four-point-one.de/

 

 


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)