Ensemble Lumaka

 
Locatie
Aula Wageningen Universiteit
Regulier Concert
maandag 05 maart 2018
20:00

Lumaka liveJana Machalett – fluit
Saskia Viersen – viool
Martina Forni – altviool
Charles Watt – cello
Miriam Overlach – harp
&
Diet Tilanus – viool en
Calogero Palermo – klarinet
Florian de Backere – voordracht

werken van o.m. Smit, Debussy, Ravel en Pierné

“Een der Kamermuziekavonden van het Concertgebouw was gewijd aan moderne kamermuziek. Het programma had vooral attractie rond de combinatie van harp met fluit, altviool of viool […] De Sonate voor fluit, altviool en harp van Debussy klonk echter als een betovering. Het visionair timbre, dat de samenklank dezer drie instrumenten verwekt, riep onvatbare beelden op, een ritselen en ruischen als van bloemen en bladeren…”

Deze recensie stond in november 1926 in de Groene Amsterdammer. Hij is van een concert dat door de beroemde harpiste Rosa Spier en vrienden in het Concertgebouw ten gehore gebracht werd. Het programma bevatte de toen splinternieuwe werken van Smit, Debussy, Ravel en Goossens. Ensemble Lumaka laat het publiek dit concert herbeleven, aangevuld met originele en nieuw geschreven teksten en andere werken uit dezelfde tijd. Het is een tijdsreis naar 1926 in een subtiele enscenering. Deze duik in andere tijden levert vragen op als: hoe dachten de mensen toen? Hoe hoorden zij deze toen splinternieuwe muziek? Wat beleefden ze destijds in de concertzalen? En welke rol speelde de muziek in het culturele leven? De combinatie van originele recensies en nieuwe tekst zullen de verbeelding van het publiek aanwakkeren om de tijdsgeest van het Interbellum te beleven en bovendien het heden hieraan te spiegelen.

Ensemble Lumaka bestaat uit musici van verschillende toporkesten en -ensembles (o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest) die al meer dan tien jaar bevriend zijn en hun liefde voor de kamermuziek delen.

http://www.ensemblelumaka.com/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)