Gwendolyn Masin – viool & strijkensemble

 
Locatie
Theater Junushoff
Jong Talent
maandag 07 januari 2019
20:15

werken van De Falla, Bloch, Ravel, Bartók e.a.

 

De van oorsprong Nederlandse violiste Gwendolyn Masin speelt op dit concert hoogtepunten van haar bejubelde cd ORIGIN, met verfrissende arrangementen van klassiek repertoire en volksmuziek. Wellicht herinnert u zich nog dat Gwendolyn zelf in 2002 als ‘jong talent’ in Wageningen heeft opgetreden? Inmiddels is zij wereldberoemd en geroemd om haar technisch superieure, verfijnde en contrastrijke spel. De violiste, die les kreeg van onder anderen Herman Krebbers, brengt ORIGIN met een gelegenheidsensemble dat bestaat uit zes jonge toptalenten. Het concept achter ORIGIN is Masins eigen genealogie. Hoewel geboren in Amsterdam en opgegroeid in Ierland, stamt zij af van een lange rij musici uit Centraal- en Oost-Europa.

Het gelegenheidsensemble bestaat uit jonge, energieke en ambitieuze jong professionals die op hoog niveau willen musiceren. Het jonge talent wordt geïnspireerd door het virtuoze vioolprogramma en topvioliste Gwendolyn Masin: “Ik vind het belangrijk dat jonge musici een kans krijgen om op het podium te staan en speelervaring op te doen. Door te investeren in talentbegeleiding kan de toekomstige generatie topmusici zich profileren en manifesteren.”

 

Gwendolyn Masin – viool

Pieter van Loenen – viool

Ernst Jan Vos – viool

André Felipe Lima – viool

Martin Moriarty – altviool

Patrick Moriarty- cello

Louis van der Mespel – contrabas

 

https://gwendolynmasin.com/


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)