Jelmer de Moed – klarinet & Animato Kwartet

 
Locatie
Theater Junushoff
Jong Talent
maandag 18 maart 2019
20:15

Jelmer de Moed & Animato Kwartet

 

werken van Keuris, Stravinsky en Mozart

 

Twee seizoenen geleden speelde Jelmer de Moed met het Brackman Trio in Wageningen een onvergetelijke ‘Quatuor pour la Fin du Temps.’ We nodigen Jelmer daarom graag weer uit, ditmaal met het Animato Kwartet. Ook nu stelde hij een bijzonder programma samen: rondom het klarinetkwintet van Tristan Keuris.

“Ik ben van het begin af aan bevangen door hebberigheid, door een helse jaloezie op mooie dingen.” Zo omschreef Tristan Keuris de kiem van zijn loopbaan. Keuris behoorde tot de meest succesvolle Nederlandse componisten van de naoorlogse generatie. Achter zijn muziek vinden we geen administrateur maar een componist die een verhaal wil vertellen. Geïnspireerd door de kwintetten van Mozart en Brahms schrijft Keuris in 1988 zijn klarinetkwintet voor George Pieterson en het Orlando Kwartet.

De samenkomst van klassieke bezettingen en de vrijzinnig atonale Keuris is het uitgangspunt van dit programma waarin zijn eigen werk wordt afgewisseld met dat van zijn inspirators. De stilte van zijn Canzone, het klarinetkwintet van Mozart en twee stukken van Stravinsky vormen samen de opmaat tot het klarinetkwintet van Keuris.

 

Jelmer de Moed – klarinet

Shin Sihan – viool

Tim Brackman – viool

Elisa Karen Tavenier – altviool

Pieter de Koe – cello

 

https://jelmerdemoed.com/

https://animatokwartet.nl/


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)