Ruña ‘t Hart – viool en Laurens de Man en Lucas van der Vegt – piano

 
Locatie
Aula Wageningen Universiteit
Jong Talent
maandag 20 november 2017
20:00

Runa 't Hart 3Lucas van der Vegtwerken van Mozart, Beethoven, Schubert en De Sarasate

Altiste Elisa Karen Tavenier, die oorspronkelijk dit concert zou spelen, is als lid van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest momenteel met het Orkest op tournee naar Zuid-Korea en Japan. En omdat er juist rond 20 november in Engeland een belangrijk altvioolconcours is, hebben we geen altviolist maar een violist als vervanging: Ruña ‘t Hart. Ze neemt wel twee pianisten mee, die ook samen achter de vleugel zullen plaatsnemen.

Ruña ‘t Hart studeerde vanaf haar 10e bij Coosje Wijzenbeek en een jaar later werd ze toegelaten tot de afdeling jong talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Ze speelde jarenlang in de Fancy Fiddlers en kreeg zo de kans om samen te werken met musici als Janine Jansen en Menahem Pressler en op te treden in zalen als het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.
Vanaf september 2011 studeert Ruña aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths. Daarnaast volgde en volgt ze talloze cursussen en masterclasses. Ruña ontving in december 2016 in het Concertgebouw de vioolbeurs van het Kersjesfonds. Ze speelt op een viool van de Italiaanse bouwer Landolfi en met een strijkstok van de Franse bouwer Bazin. Ze heeft deze viool en stok in haar bezit kunnen krijgen door hulp van de Stichting Eigen Muziekinstrument, het Dorrie Stoopfonds en het prins Bernhard Cultuurfonds.

Laurens de Man treedt veelvuldig op als pianist en organist, als solist en in kamermuziek-verband. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, van 2012 tot 2017 volgde hij aan dit instituut ook bijvaklessen klavecimbel bij Johan Hofmann. In 2014 behaalde hij voor zowel piano als orgel ‘cum laude’ zijn bachelordiploma.
In 2016 slaagde hij cum laude voor zijn masterexamen orgel; in 2017 deed hij masterexamen piano (predicaat ‘uitmuntend’).
Vanaf oktober 2017 zet hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Postgraduate Advanced Organ Studies).

Lucas van der Vegt studeert sinds september 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam, eerst bij Willem Brons voor zijn bachelordiploma, vervolgens een jaar lang bij Jan Wijn in de master, waarna hij besloot zich toe te leggen op de fortepiano; inmiddels studeert hij voor specialisatie op dit instrument bij Richard Egarr. Naast zijn activiteiten als pianist studeert Lucas momenteel aan de toneelschool in Gent (opleiding tot theatermaker/-speler); hij woont in Brussel.


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)