Juliette Hurel & Friends

 
Locatie
Theater Junushoff
Regulier Concert
maandag 15 oktober 2018
20:15

werken van Bach

 

Een programma over Johann Sebastian Bach en de fluit, met aria’s met fluit obligato uit verschillende cantates – zelden apart gespeeld; met de fluitpartita , Bachs enige bewaard gebleven werk voor fluit solo; en met de triosonate BWV 1038. Centraal staat de fluitiste Juliette Hurel. In april 2018 is haar cd ‘Bach Inspiration’ verschenen waaraan ook de sopraan Maïlys de Villoutreys en andere Franse musici hebben meegewerkt.

De fluit was begin 18e eeuw nog volop in ontwikkeling. Fluiten konden uit verschillende delen bestaan en hadden soms extra verlengstukjes, het was eigenlijk een soort ‘bouwpakket’. Zo kon de fluitist op verschillende toonhoogtes spelen.

Vanaf 1729 werd tien jaar lang elke week een Bach-concert georganiseerd in een koffiehuis in Leipzig. Daar presenteerde Bach vooral zijn kamermuziek. Uit de datering van de partituren valt op te maken dat veel sonates, concerten en suites uit deze periode stammen. Ook de Triosonate in G BWV 1038 voor traverso, viool en basso continuo is hoogstwaarschijnlijk op zo’n koffiehuisconcert uitgevoerd.

De Franse fluitiste Juliette Hurel is nationaal en internationaal vermaard, zij is solofluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en docent aan het Rotterdams Conservatorium.

 

Juliette Hurel – fluit

Maïlys de Villoutreys – sopraan

Hed Yaron Meirson – viool

Alexis Bove – cello

Patrick Ayrton – klavecimbel

 

http://www.juliettehurel.com/


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)