Konstantyn Napolov – slagwerk & Eke Simons – piano

 
Locatie
Theater Junushoff

maandag 28 januari 2019
20:15

Duo Simons|Napolov

 

werken van Eggert, De Graaff en Ten Holt

 

Het Duo Simons|Napolov bestaat uit de Nederlandse pianiste Eke Simons en de Oekraïense slagwerker Konstantyn Napolov. Twee topmuzikanten die cum laude afstudeerden aan het conservatorium en beloond werden met vele internationale prijzen. Piano en slagwerk verbindt fysieke kracht en ritmisch fundament en samen timmeren ze sinds 2015 stevig aan de weg. Duo Simons|Napolov speelt natuurlijk het bestaande repertoire voor piano en slagwerk, maar zoekt ook nieuwe mogelijkheden voor de bijzondere klankkleuren die piano en slagwerk samen kunnen voortbrengen. Eke en Konstantyn vragen daarom componisten om nieuw repertoire te schrijven voor deze unieke combinatie van instrumenten. Dankzij subsidie van het Fonds Podiumkunsten hebben componisten als Moritz Eggert en Jan-Peter de Graaff nieuw werk kunnen maken, dat in Wageningen voor de pauze zal klinken.

Na de pauze volgt een eigen bewerking voor de combinatie piano/marimba van de bekende Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Canto Ostinato staat al jaren steevast in de top-10 van de NPO Radio 4 Hart en Ziel lijst.

 

http://www.ensemblemanagement.nl/ensemble/napolovsimons/


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)