Mathieu van Bellen – viool, Maria Milstein – viool, Daniel Palmizio – altviool

 
Locatie
Aula Wageningen Universiteit
Regulier Concert
maandag 09 april 2018
20:00

Mathieu van BellenMaria MilsteinDaniel Palmiziowerken van Mozart, Ysaÿe en Dvořák

We vonden het wel weer eens tijd worden voor een vioolrecital, maar konden niet kiezen tussen Mathieu van Bellen of Maria Milstein. Zouden we ze dan niet samen kunnen uitnodigen, ze zijn tenslotte in het dagelijkse leven een stel? Mathieu kwam met de suggestie om dan ook altviolist Daniel Palmizio te vragen. En zo hoort u vanavond repertoire voor minder gebruikelijke combinaties van strijkinstrumenten zònder begeleiding: duo’s van Mozart voor viool en altviool, een sonate voor twee violen van Ysaÿe en het prachtige Terzetto van Dvořák voor twee violen en altviool. Werken die ten onrechte maar zelden op de reguliere podia te horen zijn.

Sinds 2017 is Mathieu artistiek leider van het Reizend Muziekgezelschap. Afgelopen winter stond er een groot interview met hem in Trouw, waaruit we vrij citeren: ” 2016 is een belangrijk jaar geweest voor mij, ik heb een doorbraak mogen beleven in Nederland. Mijn studie heeft zich in Engeland en Duitsland afgespeeld – ik ben dertien jaar weggeweest. Na het winnen van de Grachtenfestivalprijs in 2015 mocht ik er in 2016 ‘artist in residence’ zijn. Dat heeft veel deuren geopend. Toch wil ik het liefst kamermusicus zijn. Ik voel me aangetrokken tot de subtiele en intieme relatie met de muziek en met elkaar in een kamermuziekgezelschap.”

Maria Milstein was na haar vioolstudie in Amsterdam ‘artist in residence’ in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Samen met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt ze het Van Baerle Trio, een van Nederlands meest succesvolle kamermuziekensembles. Maria’s cd ‘Sounds of War’ met pianiste Hanna Shybayeva kreeg in 2015 een Edison Klassiek.

Daniel Palmizio wordt beschouwd als een van de meest interessante jonge altviolisten van dit moment. Zijn instrumentaal meesterschap en onbevangen verfijning worden alom geroemd. Naast zijn grote concertpraktijk werd hij in 2012 altviooldocent aan het Santa Cecilia Conservatorium in Rome; ook gaf hij talloze masterclasses op conservatoria in Italië en daarbuiten.

http://mvanbellen.wixsite.com/
http://www.mariamilstein.com/
http://www.danielpalmizio.com/


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)