Oostenrijks/Nederlandse geheimtip – Harriet Krijgh (cello) & Magda Amara (piano)

 
Locatie
Aula Wageningen Universiteit
Regulier Concert
maandag 16 februari 2015
20:00

harriet krijgh

Werken van Beethoven, Brahms en Rachmaninov

Harriet Krijgh is Nederlands grote celloster in Wenen. Al jaren woont en studeert de winnares van het Prinses Christina Concours en het Nationaal Cello Concours daar. Gelukkig geeft ze geregeld concerten in Nederland. Met haar vaste pianiste Magda Amara nam ze een cd met Brahms-sonates op. Refreshing views from a young cellist, schreef The Strad hierover. Vanavond spelen ze de Tweede sonate. Krijgh voelt een diepe liefde voor Brahms’ cellosonates. Vooral vanwege zijn typische zingende klank en natuurlijke melodiek, vertelde ze in Luister.

Harriet Krijgh werd in 1991 geboren en kreeg op haar vijfde haar eerste cellolessen. In 2000 werd ze opgenomen in de klas van jonge talenten aan het Utrechts Conservatorium, waar ze leerling was van Lenian Benjamins. In 2004 verhuisde ze naar Wenen en daar studeerde ze bij Lilia Schulz-Bayrova en Jontscho Bayrov aan het Konservatorium Wien/Privat-

Universität. Sinds september 2013 studeert Harriet als ‘Jonge Soliste’ aan de gerenommeerde Kronberg Academy bij Frans Helmerson; dit wordt mogelijk gemaakt door het Casals-Stipendium. Parallel daaraan continueert ze haar studie bij Schulz-Bayrova in Wenen.

Tussen 2008 en 2010 nam Harriet deel aan diverse concoursen. Daarbij ontving ze de 1e Prijs en de Publieksprijs op het Prinses Christina Concours, de 1e Prijs plus een cd-opname bij het Oostenrijkse bondsconcours Prima la Musica, de 1e Prijs en de Nicole Janigro Prijs op de International Cello Competition Antonio Janigro in Kroatië en ook nog eens de 1e Prijs op het Fidelio Wettbewerb Wien. Tenslotte won ze in november 2012 nog de 1e prijs en de Publieksprijs op de Cellobiënnale Amsterdam.

Harriet speelt op een cello van Giovanni Paolo Maggini uit 1620, beschikbaar gesteld door een particuliere verzamelaar.

Pianiste Magda Amara werd geboren 1984 in Moskou en rondde daar ook haar masterstudie met onderscheiding af. Magda heeft een grote staat van dienst als soliste en in de kamermuziek en is Harriets vaste begeleider.

http://www.harrietkrijgh.com/


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)