Pianoduo Blaak

 
Locatie
Theater Junushoff

maandag 08 april 2019
20:15

{Lösche

Pianoduo Blaak

 

programma n.t.b.

 

Het pianoduo van de broers Martijn en Stefan Blaak is al heel wat jaren actief. De liefde voor de muziek is hun met de paplepel ingegoten. Beiden hebben hun solo-eindexamen cum laude afgerond. Vervolgens zijn ze ook als pianoduo afgestudeerd.

“Het is zo geweldig de literatuur voor pianoduo te spelen, omdat je met z’n tweeën zo orkestraal kunt musiceren. Je hebt als het ware een heel orkest onder je vingers. In goed overleg plannen we wie welke partij speelt. Natuurlijk spelen we het geijkte repertoire voor piano vierhandig en twee piano’s, maar ook voeren we speciaal voor ons gecomponeerde composities uit. Het werken met levende componisten heeft als voordeel dat je samen aan het stuk kunt werken. Zo ontwikkelt zich een visie op het werk, die soms heel anders is dan je je van tevoren voorgesteld had. En natuurlijk leren we ook van elkaar. Het elkaar kunnen motiveren en inspireren is goud waard. We beleven vaak fantastische ogenblikken samen. Ruzie hebben we gelukkig nooit, wat niet wil zeggen dat we het altijd met elkaar eens zijn.  Maar we vinden altijd een compromis.

We spelen uitsluitend als pianoduo, ook met orkest of in kamermuziekverband, gewoon omdat er nog zoveel prachtige literatuur voor pianoduo te spelen valt!”

 

http://www.pianoduoblaak.nl/

 

 


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)