Pianoduo Mephisto

 
Locatie
Aula Wageningen Universiteit
Regulier Concert
maandag 05 februari 2018
20:00

Pianoduo MephistoKatrijn Simoens – piano
John Gevaert – piano

werken van Brahms, Prokofjev en Rachmaninov

Een programma met een Russische rode draad en een uniek virtuoos arrangement van Duo Mephisto zelf: Prokofjevs geniale ballet ‘Cinderella’. Als geen ander weet Sergej Prokofjev de charme van dit sprookje muzikaal te vertalen, van de speelse walsen tot de wanhoop van de twaalf klokslagen. In de duetten opus 11 toont Sergej Rachmaninov zijn buitengewone pianistieke inzicht, deze werken ademen pure melancholiek en romantiek. Ook Johannes Brahms liet zich inspireren door de rijke Russische cultuur, met zijn prachtige ‘Souvenir de la Russie’.

Vier handen, twee pianisten, één ziel. Het Pianoduo Mephisto bestaat uit de pianisten Katrijn Simoens en John Gevaert. Ze ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Antwerpen waar ze studeerden bij Levente Kende en Heidi Hendrickx. Daarna voltooide het duo zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en Willem Brons. Het duo speelt al sinds 2007 samen, maar maakte voor het eerst indruk op het Internationale Grieg Concours in Oslo waar het in 2010 de eerste prijs wegkaapte. Het Duitse duo Tal & Groethuysen is hun grote voorbeeld: niet alleen op muzikaal vlak, maar ook in de wijze waarop dit duo met uitgekiende programma’s telkens de aandacht op zich richt. Dat willen zij ook: geen eendagsvlieg zijn, maar stap voor stap werken aan een carrière die meer dan enkele jaren kan standhouden.
Duo Mephisto werd uitgenodigd voor prestigieuze festivals, oa. het KlaraFestival, het Griegfestival in Oslo en het Chamber Music Session-festival in Kiev. Daarnaast speelde het duo in gerenommeerde zalen zoals de Opera van Lyon, het Kasteel van Versailles, het Paleis voor Schone Kunsten en de Munt in Brussel, deSingel in Antwerpen en het Concertgebouw Brugge.
In 2013 verscheen hun debuut-cd met werk van Liszt en Wagner voor het Klara-label in samenwerking met EMI Music Belgium. Hun tweede cd verscheen in 2015 voor het label Phaedra met werk van Röntgen, Rosseau en Tinel.

http://www.pianoduomephisto.be


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)