Santiago Cañón Valencia – cello & Naoko Sonoda – piano

 
Locatie
Theater Junushoff

maandag 25 februari 2019
20:15

Santiago Cañón-Valencia – cello

Naoko Sonoda – piano

 

werken van Ginastera e.a.

 

In 2001 maakte Santiago – pas zes jaar oud – in Colombia zijn debuut op zijn mini-cello bij het Philharmonic Orchestra of Bogotá. Om een idee te krijgen van zijn schitterende carrière sindsdien, kunnen we natuurlijk alle concoursen opnoemen waar Santiago in de prijzen viel. Maar zijn derde plaats bij het prestigieuze Koningin Elizabeth Concours van 2017 in Brussel zegt voldoende. Dankzij een studiebeurs kon hij vanaf 2011 in het buitenland studeren; sinds oktober 2017 studeert hij voor het Master of Music-diploma aan de befaamde Kronberg Akademie bij Wolfgang Emanuel Schmidt.

Ook de Japanse pianiste Naoko Sonoda heeft verschillende concoursen gewonnen, zowel solo, in kamermuziek en als begeleider. Zij kwam naar Duitsland om in Berlijn te studeren bij Rainer Becker en heeft daarnaast talloze masterclasses gevolgd – en begeleid. Zij werkt als repetitor op verschillende conservatoria in Duitsland.

Santiago en Naoko maakten furore met hun optreden tijdens het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog in 2017. Ze speelden o.m. de uitdagende en intense cellosonate op. 49 van Ginastera. “Sterke ritmes, lyrische zang en een mysterieuze atmosfeer zijn, denk ik, de kenmerken van dit werk”, zei Ginastera zelf over zijn stuk. Dat gaat u in ieder geval horen. De rest van het programma in Wageningen blijft nog even een verrassing.

 

https://www.canvas.be/video/koningin-elisabethwedstrijd-2017/santiago-canon-valencia-een-portret

 


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)