Behn String Quartet

 
Locatie
Theater Junushoff

maandag 05 november 2018
20:15

werken van Haydn, Wamper en SjostakovitsjBehn Quartet

 

Het Behn String Quartet won de eerste prijs ‘Charles Hennen’ op het Orlando Concours. Bij het Orlando Concours strijden de beste kamermuziekensembles om de felbegeerde hoofdprijs, die vele deuren naar belangrijke concertzalen opent. In 2017 overtuigde het Britse Behn Quartet publiek en jury met hun superieure spel, zowel in klassiek als modern repertoire. Ze wonnen o.a. een concerttournee door Nederland.

De vier vrouwen van het Behn Quartet komen uit Engeland, Nederland, Nieuw-Zeeland en Wales. Hun naam verwijst naar Aphra Behn, de eerst bekende vrouw in de Engelse literatuurgeschiedenis die met schrijven in haar levensonderhoud voorzag.

 

Bij het Orlando Concours viel het Behn Quartet niet alleen op met hun sublieme en technisch uitmuntende kwartetspel, maar vooral door hun communicatie onderling. Kwartetspelen is bij uitstek geven en nemen, meteen reageren als een ander muzikaal gezien ruimte vraagt, van elkaar weten wat je doet, en elkaar stimuleren met blikken en soms zelfs knipogen als iets goed gelukt is. Het Behn Quartet is daardoor niet alleen een feest om te horen, maar ook om te zien!

 

Kate Oswin – viool

Alicia Berendse – viool

Lydia Abell – altviool

Ghislaine McMullin – cello

 

https://www.behnquartet.com/


Kaart wordt geladen...

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)