Hawijch Elders – viool en Sander Sittig – piano

Datum en tijd
Datum - 11/01/2021
Tijd - 20:15 - 22:15

Locatie
Theater Junushoff in Wageningen

Categorie


JONG VIOOLTALENT

Hawijch is een natuurlijk viooltalent; haar soepele spel en intense muzikaliteit maken haar tot een jonge, veelbelovende violiste van de hoogste categorie. Aldus het juryrapport van De Kersjes Vioolbeurs, oktober 2019.

Hawijch Elders studeert sinds 2016 bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij geselecteerd is voor het Excellence-programma. Hawijch heeft al vele prijzen mogen ontvangen tijdens nationale en internationale vioolconcoursen. Zij was concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) en soleerde in verschillende soloconcerten met diverse orkesten. Hawijch heeft vele recitals verzorgd, onder andere in het kader van The International Holland Music Sessions en het Februari Festival in Den Haag.

Pers en publiek loven Sander Sittigs meeslepende en poëtische pianospel. Het verwondert dan ook niet dat tal van musici hem vragen om hen te vergezellen tijdens hun concerten en tournees. Sander studeerde o.m. aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn, Willem Brons en Naum Grubert.

werken van Mozart, Brahms en Saint-Saëns