Maarten Koningsberger – bariton en The Atlantic Trio

Datum en tijd
Datum - 12/04/2021
Tijd - 20:15 - 22:15

Locatie
Theater Junushoff in Wageningen

Categorie


NACHT UND TRÄUME

Hoe zou Schubert een pianotrio gebruiken voor liedbegeleiding van zijn liederen? Met dat uitgangspunt arrangeerde Bas Verheijden speciaal voor Maarten Koningsberger en zijn pianotrio The Atlantic Trio een groot aantal geliefde Schubertliederen. Erlkönig, An die Musik, Der Wanderer, Ständchen en nog veel meer liederen krijgen een geheel andere dimensie door de toevoeging van viool en cello. De oren gaan ‘op steeltjes’ door de nieuwe kleuren, terwijl het tegelijkertijd zo ontzettend Schubert blijft. Ook het prachtige Notturno opus 148 voor pianotrio staat op het programma.

Het programmeren van onbekende meesterwerken naast hoogtepunten uit het repertoire is één van de speerpunten van The Atlantic Trio. Componisten als Chaminade, Gernsheim, Juon en Tanejev werden door hen de afgelopen jaren weer op de kaart gezet.

Maarten Koningsberger trad op van Carnegie Hall tot Tokyo, zijn opnames werden door vakblad Gramophone verkozen tot Editors Choice en hij is in de complete Schubert Editie van Hyperion te vinden naast zangers als Matthias Goerne.

Schubertliederen voor bariton en pianotrio