Osiris Pianotrio

Datum en tijd
Datum - 23/03/2020
Tijd - 20:15 - 22:15

Locatie
Theater Junushoff in Wageningen

Categorie


Osiris Pianotrio

De eerste keer dat pianist Ellen Corver, violist Peter Brunt en cellist Larissa Groeneveld samen in Wageningen optraden was in 1991. Toen heetten ze nog het Corver Trio. Vijf jaar later, in 1996, kwamen ze weer, nu onder hun huidige naam: het Osiris Trio.

Peter Brunt herinnert zich die eerdere concerten nog goed: “Het waren altijd heel druk bezochte concerten, voor mij persoonlijk extra leuk omdat er altijd familie bij was. Het was een interessante cocktail qua publiek, met veel plaatselijke notabelen van de landbouwhogeschool. De aula was sowieso een markant gebouw, met een fraaie akoestiek […]. Ik herinner me een goede en ook obscure recensie die eindigde met ‘lof, veel struikjes lof!’ Daar hebben mijn tante en oom (met toen nog een modezaak in de Bergstraat, om de hoek) nog vaak met plezier aan gerefereerd!”

Het toeval wil dat zowel het Geister Trio van Beethoven als het 2e Pianotrio van Sjostakovitsj ook destijds op het programma hebben gestaan. Het Cruquius-pianotrio van Roel van Oosten is spiksplinternieuw en gecomponeerd ter gelegenheid van 15 jaar Cruquiusconcerten. De première was precies een jaar geleden: 23 maart 2019.

Het Osiris Trio onderscheidt zich door gedegen vakmanschap dat voortvloeit uit ruim 25 jaar toegewijd samenspel. In zijn uitvoeringen weet het trio een fraaie balans te vinden tussen interpretatieve diepgang en onbevangen inspiratie. Daarnaast legt het zich toe op uitbreiding en vernieuwing van het triorepertoire, met regelmatig ook nieuwe opdrachtwerken.
Wat de spelers gemeen hebben, is de sterke gedrevenheid om hun vakmanschap door te geven aan een nieuwe generatie triospelers. Alle drie zijn ze als hoofdvakdocent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en gedrieën verzorgen zij bovendien het masterhoofdvak ‘pianotrio’ aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Als trio worden zij bovendien regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven aan verschillende buitenlandse conservatoria. “Het Osiris Trio sprankelt en schittert: in hun mooie spel, in hun artistieke overtuiging en in hun excellente repertoirekeuze. Bravi!” Henk Guittart, Orlando Festival

 http://www.osiristrio.com/

Programma:

Beethoven – Geister Trio

Roel van Oosten – Cruquius Pianotrio

Sjostakovitsj – 2e Trio