Rémi Geniet

Datum en tijd
Datum - 26/10/2020
Tijd - 20:15 - 22:15

Locatie
Theater Junushoff in Wageningen

Categorie


PIANORECITAL

Als laureaat van tal van internationale competities, met name als tweede prijswinnaar – op twintigjarige leeftijd – van de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel 2013 en als jongste prijswinnaar van de Internationale Beethoven Competitie in Bonn, vestigde Rémi Geniet zich snel als een van de meest prominente pianisten van zijn generatie.

Rémi brengt een bijzonder programma. De Oostenrijkse muziekuitgever en componist Anton Diabelli bedacht in 1822 een reclamestunt: aan alle bekende Weense pianisten stuurde hij een zelf gecomponeerd walsje met als opdracht er variaties op te bedenken. De meest beroemde pianist uit die tijd, Ludwig van Beethoven, componeerde er maar liefst drieëndertig! Deze Diabelli Variaties behoren inmiddels tot de monumenten uit de pianoliteratuur.

‘Schilderijen van een Tentoonstelling’ is een suite voor piano van Modest Moessorgski. Hij schreef het werk – dat bestaat uit 16 delen – naar aanleiding van een bezoek aan een tentoonstelling van het werk van Viktor Hartmann, door diens vrienden ingericht ter nagedachtenis aan diens overlijden in 1873.

werken van Beethoven en Moessorgski