Simply Quartet

Datum en tijd
Datum - 28/02/2022
Tijd - 20:15

Locatie
Theater Junushoff in Wageningen

Categorie


© Simon Buchou

“Starting from the very first chords… they captured the full attention of their audience and were able to keep the entire hall mesmerized until the end.“
“…flawlessly in tune and with attention to the smallest detail.“ (De Volkskrant)

Het Simply Quartet is opgericht in Shanghai maar verhuisd naar Wenen, waar het viertal nu studeert bij Johannes Meissl aan de Universität für Musik und darstellende Kunst. Het lijstje met al gewonnen prijzen is zeer indrukwekkend (en niet eens volledig): in 2019 winnaar van de Carl Nielsen International Chamber Music Competition én de Grand Prix van de Bordeaux International Competition, in 2018 o.a. de Eerste Prijs van de International Competition ‘Schubert und die Musik der Moderne’. Het kwartet is lid van de European Chamber Music Academy, wat hun de mogelijkheid geeft intensief te werken met mensen als Alfred Brendel en Gerhard Schulz.

Het Simply Quartet is geselecteerd als een van de ECHO Rising Stars voor het seizoen 2021/22. De ECHO (European Concert Hall Organization) biedt opkomende artiesten de kans om zichzelf te presenteren in prestigieuze zalen in heel Europa, zoals de Elbphilharmonie Hamburg, Müpa in Boedapest, Wiener Konzerthaus, Concertgebouw Amsterdam en nog veel meer.  Kamermuziek Wageningen is weliswaar geen onderdeel van deze serie Rising Stars, maar toch trots dat het Simply Quartet bij ons komt optreden!

Programma nog te bepalen.