Behn String Quartet

Wanneer

05 nov 2018    
20:15 - 22:15

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

Het Behn String Quartet won op het Orlando Concours in 2017 de eerste prijs

Download hier het programma van dit concert en de toelichting van Ruben Heimans.

Bij het Orlando Concours strijden de beste kamermuziekensembles om de felbegeerde hoofdprijs, die vele deuren naar belangrijke concertzalen opent. In 2017 overtuigde het Britse Behn Quartet (spreek uit: Bèn) publiek en jury met hun superieure spel, zowel in klassiek als modern repertoire. Ze wonnen onder andere een concerttournee door Nederland.

Het Behn String Quartet

Vier muzikale vrouwen

De vier vrouwen van het Behn Quartet komen uit Engeland, Nederland, Nieuw-Zeeland en Wales. Hun naam verwijst naar Aphra Behn, de eerst bekende vrouw in de Engelse literatuurgeschiedenis die met schrijven in haar levensonderhoud voorzag.

Communicatie

Bij het Orlando Concours viel het Behn Quartet niet alleen op met hun sublieme en technisch uitmuntende kwartetspel, maar vooral door hun communicatie onderling. Kwartetspelen is bij uitstek geven en nemen, meteen reageren als een ander muzikaal gezien ruimte vraagt, van elkaar weten wat je doet, en elkaar stimuleren met blikken en soms zelfs knipogen als iets goed gelukt is. Het Behn Quartet is daarom niet alleen een feest om te horen, maar ook om te zien!

Programma

Joseph Haydn – Strijkkwartet op. 64 nr. 5

Sam Wamper – Portrait of Life (2017)

Dmitri Sjostakovitsj – Strijkkwartet op. 73

Spelers

Kate Oswin – viool
Alicia Berendse – viool
Ana Teresa de Braga e Alves – altviool
Ghislaine McMullin – cello

Terug naar concerten