Berghout Ensemble

Wanneer

11 okt 2021    
20:15

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

DE HARP IN DE KAMERMUZIEK

We starten de kamermuziekserie Wageningen weer op met een relatief groot ensemble: het Berghout Ensemble. Het Berghout Ensemble is vernoemd naar de wereldberoemde Nederlandse harpiste Phia Berghout (1909-1993) Zij zette zich met hart en ziel in voor de muziek en de harp in het bijzonder. Veronique Serpenti, de oprichter van het Berghout Ensemble, kreeg haar eerste harplessen van Phia Berghout, die haar vervolgens op de achtergrond bleef coachen.

Het Berghout Ensemble speelt een zeer veelzijdig en uitgebreid kamermuziekrepertoire dat reikt van barokmuziek tot de muziek van nu, in bezettingen variërend van duo tot septet. De harp speelt steeds een centrale rol.

Het septet ‘Introduction et Allegro’ van Ravel en de ‘Sonate voor fluit, altviool en harp’ van  Debussy zijn een inspiratiebron voor vele componisten. In het impressionistisch programma van vanavond worden ze afgewisseld met werken van  Saint-Saëns en Bax. Veronique Serpenti wordt omringd door de musici van het Ruysdael Kwartet, fluitiste Felicia van den End en klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer. Samen delen zij een grote liefde voor de kamermuziek. Lees meer over de individuele musici door op hun naam te klikken:

Joris van Rijn  (viool)
Emi Ohi Resnick  (viool)
Gijs Kramers (altviool)
Michael Müller (cello)
Felicia van den End  (fluit)
Lars Wouters van Oudenweijer (klarinet)
Veronique Serpenti  (harp) 

werken van o.m. Debussy, Bax en Ravel

Voor losse kaartjes via Theater Junushoff: klik HIER.