Combattimento & Lavinia Meijer – harp

Wanneer

13 jan 2020    
20:15 - 22:15

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

Contrasten

Het Combattimento Consort is een graag geziene gast in Wageningen. Op onze concertlijst 1919 – 2019 komen ze maar liefst zes keer voor! Ook het 75-jarig jubileumconcert van de stichting – toen nog vereniging – hebben ze opgeluisterd met prachtige, vaak onbekende barokmuziek. Muziek uit deze periode vormt vanaf het begin de kern van het repertoire van het ensemble. Gezamenlijk vormt Combattimento een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt en blijft werken aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust.

 

Lavinia Meijer was op 2 oktober 2006 bij ons ‘jong talent’. Ze groeide op in Bennekom en werd al op haar elfde toegelaten tot de Jong Talentafdeling van het Utrechts Conservatorium. In 2005 behaalde zij ‘cum laude’ haar Master of Music-diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Vele prijzen bij evenzovele concoursen zouden nog volgen.

Inmiddels wordt Lavinia Meijer ‘een van de spannendste musici van onze tijd’ genoemd. Ze geeft concerten in heel de wereld, van Carré tot Zuid-Korea, en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. Ze werkte samen met artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson en combineert graag haar muziek met beeldende kunst, schrijvende kunst, ‘spoken word’, film, animaties en elektronische experimenten.

Lavinia Meijer gaat met de musici van Combattimento de dialoog aan in een heel contrastrijk  programma. Centraal staan de vroegste harpconcerten (Georg Friedrich Händel en Georg Christoph Wagenseil) en strijkersstukken van Händel en Friedemann Bach. Deze muziek afkomstig uit de late baroktijd wordt afgewisseld met een keuze uit het repertoire van de 14e, 16e, 18e en 20e eeuw: half-geïmproviseerde estampies, experimentele fantasia’s, meeslepende grounds en up-to-date minimal music!

https://www.combattimento.nl/
http://www.laviniameijer.com/