Duo Simons|Napolov met o.a. Canto Ostinato

Wanneer

28 jan 2019    
20:15 - 22:15

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

Duo Simons|Napolov speelt werken van Eggert, De Graaff en Ten Holt

Het Duo Simons|Napolov bestaat uit de Nederlandse pianiste Eke Simons en de Oekraïense slagwerker Konstantyn Napolov. Twee topmuzikanten die cum laude afstudeerden aan het conservatorium en bekroond werden met vele internationale prijzen.

Eke en Konstantyn Kamermuziek Wageningen

Eke Simons en Konstantyn Napolov

Zoeken naar nieuwe mogelijkheden

Piano en slagwerk verbindt fysieke kracht en ritmisch fundament en samen timmeren Eke en Konstantyn sinds 2015 stevig aan de weg. Duo Simons|Napolov speelt natuurlijk het bestaande repertoire voor piano en slagwerk, maar zoekt ook nieuwe mogelijkheden voor de bijzondere klankkleuren die piano en slagwerk samen kunnen voortbrengen. Eke en Konstantyn vragen daarom componisten om nieuw repertoire te schrijven voor deze unieke combinatie van instrumenten.

Dankzij subsidie van het Fonds Podiumkunsten hebben componisten als Moritz Eggert en Jan-Peter de Graaff nieuw werk kunnen maken, dat in Wageningen voor de pauze zal klinken.

Canto Ostinato in een eigen bewerking

Na de pauze volgt een eigen bewerking voor de combinatie piano en marimba van het bekende Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Canto Ostinato staat al jaren steevast in de top-10 van de NPO Radio 4 Hart en Ziel lijst.
Canto Ostinato is zeer populaire tonale compositie van variabele lengte voor toetsinstrumenten van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012).

Programma

Werken van Moritz Eggert, Jan-Peter de Graaff en Simeon ten Holt

 

Terug naar concerten