Hawijch Elders – viool en Sander Sittig – piano

Wanneer

16 mei 2022    
20:15 - 22:00

Waar

Grote Kerk Wageningen
Markt 1, Wageningen, 6701 CX

Evenement type

Dit is het laatste concert van het abonnement deel I seizoen 2021 – 2022. De oorspronkelijke datum was 13 december 2021.  Abonnementhouders krijgen per email bericht. 

Let op! Dit concert heeft een andere locatie: de Grote Kerk aan de Markt in Wageningen. Aanvang 20:15 uur. Uw abonnement is gewoon geldig, bij de ingang wordt gecontroleerd of u op de lijst met abonnementhouders staat.

Hawijch Elders – viool
Sander Sittig – piano

JONG VIOOLTALENT 

Hawijch is een natuurlijk viooltalent; haar soepele spel en intense muzikaliteit maken haar tot een jonge, veelbelovende violiste van de hoogste categorie. Aldus het juryrapport van De Kersjes Vioolbeurs, oktober 2019.

Hawijch Elders studeert sinds 2016 bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij geselecteerd is voor het Excellence-programma. Hawijch heeft al vele prijzen mogen ontvangen tijdens nationale en internationale vioolconcoursen. Zij was concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) en soleerde in verschillende soloconcerten met diverse orkesten. Hawijch heeft vele recitals verzorgd, onder andere in het kader van The International Holland Music Sessions en het Februari Festival in Den Haag.

Pers en publiek loven Sander Sittigs meeslepende en poëtische pianospel. Het verwondert dan ook niet dat tal van musici hem vragen om hen te vergezellen tijdens hun concerten en tournees. Sander studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn, Willem Brons en Naum Grubert.

werken van Ysaÿe, Sibelius, Debussy en Prokofjev