Hawijch Elders – viool en Sander Sittig – piano (vervallen)

Wanneer

13 dec 2021    
00:00

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

JONG VIOOLTALENT

Hawijch is een natuurlijk viooltalent; haar soepele spel en intense muzikaliteit maken haar tot een jonge, veelbelovende violiste van de hoogste categorie. Aldus het juryrapport van De Kersjes Vioolbeurs, oktober 2019.

Hawijch Elders studeert sinds 2016 bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij geselecteerd is voor het Excellence-programma. Zij was concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) en soleerde in verschillende soloconcerten met diverse orkesten. Hawijch heeft vele recitals verzorgd, onder andere in het kader van The International Holland Music Sessions en het Februari Festival in Den Haag.

Onlangs won Hawijch Elders een paar belangrijke buitenlandse vioolconcoursen:

. de 2e Prijs en speciale prijzen tijdens het ‘II Odesa International Violin Competition’, Odessa, Oekraïne, 7-13 mei 2021
. de 1e Prijs van het ‘5th Leonid Kogan International Violin Competition’, Brussel, België, 12-29 juni 2021

Hawijch Elders is uitverkoren tot een van de 4 laureaten van Dutch Classical Talent 2021-2022. In het seizoen 2021-2022 zal zij in de Tour van Dutch Classical Talent optreden in ca. 12 Nederlandse concertzalen met het programma “Hommage aan de Virtuoze Viool”.

Pers en publiek loven Sander Sittigs meeslepende en poëtische pianospel. Het verwondert dan ook niet dat tal van musici hem vragen om hen te vergezellen tijdens hun concerten en tournees. Sander studeerde o.m. aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn, Willem Brons en Naum Grubert.

Te spelen repertoire: Brahms en Schubert