Isabelle van Keulen – viool & Aleksandar Madžar – piano

Wanneer

16 dec 2019    
20:15 - 22:15

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

werken voor viool en piano van Prokofjev, Mozart en Fauré

 

Tweeëntwintig was ze pas, toen Isabelle van Keulen samen met pianist Daniel Blumenthal optrad in Wageningen in 1989. Vijf jaar eerder was ze doorgebroken met het winnen van de Eurovision Young Musician of the Year Competition. Vervolgens bouwt Isabelle van Keulen vanuit Nederland een internationale carrière op. Ze speelt met vooraanstaande orkesten in Europa en de Verenigde Staten en werkt met dirigenten van naam, onder wie Riccardo Chailly, Sir Colin Davis en Valery Gergiev. Tevens is ze actief als kamermusicus. Isabelle is nauw betrokken geweest bij o.a. het Delft Chamber Music Festival en het Oostenrijkse Lockenhaus Festival, geleid door Gidon Kremer.
In Nederland is ze bij een breed publiek bekend als jurylid van het televisieprogramma ‘Maestro’.

Isabelle van Keulen is een heel bijzondere violiste. Haar muzikale veelzijdigheid is haar handelsmerk. Altijd staat een ook gewetensvolle en waarheidsgetrouwe interpretatie van de partituur voorop. Zij ziet muziek als taal: bij alle concerten is er beweging, inspiratie en enthousiasme over en weer. Isabelle van Keulen beperkt zich niet tot de viool solo. Ze speelt met evenveel enthousiasme altviool, leidt kamerorkesten en brengt kamermuziek ten gehore in allerlei vormen en combinaties, waaronder het Isabelle van Keulen Ensemble dat werken van Astor Piazzolla speelt. Tevens zet zij in voor muziek van hedendaagse componisten.

Pianist Aleksandar Madžar is de bescheidenheid zelve. Als hij het podium opkomt loopt hij niet voor, maar achter de vleugel langs! Aleksandar Madžar werd in 1996 bekroond met de derde prijs in de XII Leeds Competition. Gerald Larner van The Times beschreef hem als “de meest fantasierijke muzikant onder de finalisten in 1996”. Deze competitie opende veel deuren voor Madžar. Vele internationale optredens volgden, in solorecitals, kamermuziek en als solist bij de grote orkesten. In Wageningen speelde hij in 2011 een solorecital voor de Kamermuziek met o.a. een prachtige Debussy.

Deze maand zijn Isabelle en Aleksandar samen op tournee door Nederland.

https://www.isabellevankeulen.com/
https://www.kcb.be/nl/aleksandar-madzar

Programma:

Prokofjev (5 Melodies opus 35)
Prokofjev (Sonate nr. 1 op. 80)
Mozart (Sonate KV 481)
Fauré (Sonate nr. 1 op. 13)