JUBILEUMCONCERT: FUSE & José Bardesio – gitaar

Wanneer

28 okt 2019    
20:15 - 22:15

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

Nieuw licht op klassieke gitaarmuziek

Vanavond geen terugblik, maar 100% de hedendaagse concertpraktijk. Vergeet wat je denkt te weten over klassieke muziek, violen en ongemakkelijke concertgewoontes. Fuse neemt je in no-time mee in een muzikale wereld waarvan je achteraf pas weet dat je er behoefte aan had.

Voor kijkers van het tv-programma Podium Witteman behoeft Fuse vrijwel geen introductie meer. Het Amsterdamse zestal is een vaste toevoeging aan het format en laat al jaren zijn veelzijdigheid zien in de muzikale liveshow over klassieke muziek en verwante genres. Weinig mensen kennen echter de route die Fuse sinds 2012 heeft afgelegd: honderden optredens, van rokerige clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in hun repetitiehok zijn inmiddels in het DNA van Fuse gesleten. Het maakt de groep virtuoos, aanstekelijk op elkaar ingespeeld en overtuigend enthousiast over de muziek die ze je met z’n zessen voorschotelen. Een optreden van Fuse vonkt, prikkelt en schuurt!

Deze maand bestaat de Stichting voor Kamermuziek Wageningen maar liefst 100 jaar. Dat vieren we met een heel bijzonder en toegankelijk programma met het eigenwijze geluid van Fuse samen met de pure passie van José Fernández Bardesio. Deze Uruguayaanse gitarist is een ervaren en gerespecteerd musicus en één van de vaandeldragers van de klassieke gitaarmuziek.
Gezamenlijk werpen zij een geheel nieuw licht op de klassieke gitaarmuziek.

https://fusemusic.nl
http://fernandezbardesio.de