Maarten Koningsberger – bariton en The Atlantic Trio

Wanneer

27 jun 2022    
20:15 - 22:00

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

NACHT UND TRÄUME

Dit concert zou oorspronkelijk plaatsvinden op maandag 10 januari.

Hoe zou Schubert een pianotrio gebruiken voor liedbegeleiding van zijn liederen? Met dat uitgangspunt arrangeerde pianist Bas Verheijden speciaal voor Maarten Koningsberger en zijn pianotrio The Atlantic Trio een groot aantal geliefde Schubertliederen. Erlkönig, An die Musik, Der Wanderer, Ständchen en nog veel meer liederen krijgen een geheel andere dimensie door de toevoeging van viool en cello. De oren gaan ‘op steeltjes’ door de nieuwe kleuren, terwijl het tegelijkertijd zo ontzettend Schubert blijft. Ook het prachtige Notturno opus 148 voor pianotrio staat op het programma.

Het programmeren van onbekende meesterwerken naast hoogtepunten uit het repertoire is één van de speerpunten van The Atlantic Trio. Componisten als Chaminade, Gernsheim, Juon en Tanejev werden door hen de afgelopen jaren weer op de kaart gezet. Misschien herinnert u zich het gloedvolle pleidooi voor de componist Tanejev van Bas Verheijden bij het optreden van het Atlantic Trio in de Aula in februari 2010.

Maarten Koningsberger trad op van Carnegie Hall tot Tokyo, zijn opnames werden door vakblad Gramophone verkozen tot Editors Choice en hij is in de complete Schubert Editie van Hyperion te vinden naast zangers als Matthias Goerne. De samenwerking tussen het Atlantic Trio en Maarten Koningsberger blijkt zeer succesvol, wellicht heeft u ze al gezien en gehoord bij ‘Podium Witteman’. Of bekijk de trailer: Trailer programma Nacht und Träume

Schubertliederen voor bariton en pianotrio 

Kaartjes kopen voor dit concert