Pianoduo Martijn en Stefan Blaak

Wanneer

08 apr 2019    
20:15 - 22:15

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

Pianoduo Blaak met een programma met (Zuid)Amerikaanse en Caraïbische muziek

Het pianoduo van de broers Martijn en Stefan Blaak is al heel wat jaren actief. De liefde voor de muziek is hun met de paplepel ingegoten. Beiden hebben hun solo-eindexamen cum laude afgerond. Vervolgens zijn ze ook als pianoduo afgestudeerd.

Pianoduo Stefan en Martijn Blaak

Een heel orkest onder je vingers

Het duo vertelt: “Het is zo geweldig de literatuur voor pianoduo te spelen, omdat je met z’n tweeën zo orkestraal kunt musiceren. Je hebt als het ware een heel orkest onder je vingers.
In goed overleg plannen we wie welke partij speelt. Natuurlijk spelen we het geijkte repertoire voor piano vierhandig en twee piano’s, maar ook voeren we speciaal voor ons gecomponeerde composities uit.

Stefan en Martijn in het dubbelconcert van Francis Poulenc

Samen ontwikkel je een visie

Het werken met levende componisten heeft als voordeel dat je samen aan het stuk kunt werken. Zo ontwikkelt zich een visie op het werk, die soms heel anders is dan je je van tevoren voorgesteld had. En natuurlijk leren we ook van elkaar. Het elkaar kunnen motiveren en inspireren is goud waard. We beleven vaak fantastische ogenblikken samen. Ruzie hebben we gelukkig nooit, wat niet wil zeggen dat we het altijd met elkaar eens zijn.  Maar we vinden altijd een compromis.
We spelen uitsluitend als pianoduo, ook met orkest of in kamermuziekverband… gewoon omdat er nog zoveel prachtige literatuur voor pianoduo te spelen valt!”

Zie ook programma en toelichting 8 april Pianoduo Blaak

 

Terug naar concerten