Rémi Geniet – piano

Wanneer

26 okt 2020    
15:30 - 20:15

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

PIANORECITAL

HELAAS MOEST DIT CONCERT GEANNULEERD WORDEN VANWEGE DE SINDS 28 SEPTEMBER BEPERKTE TOEGESTANE CAPACITEIT VAN DE ZAAL: 30 MENSEN.
OM DEZELFDE REDEN IS THEATER JUNUSHOFF GESLOTEN.

Rémy Geniet speelt zijn programma twee keer: om 15:30 en om 20:15 uur. Duur: ongeveer 70 minuten. Op het programma werken van Chopin (Ballades no. 3 en 4) en Moessorgski. Helaas komen de Diabelli Variaties te vervallen vanwege het ingekorte programma.

Als laureaat van tal van internationale competities, met name als tweede prijswinnaar – op twintigjarige leeftijd – van de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel 2013 en als jongste prijswinnaar van de Internationale Beethoven Competitie in Bonn, vestigde Rémi Geniet zich snel als een van de meest prominente pianisten van zijn generatie.

‘Schilderijen van een Tentoonstelling’ is een suite voor piano van Modest Moessorgski. Hij schreef het werk – dat bestaat uit 16 delen – naar aanleiding van een bezoek aan een tentoonstelling van het werk van Viktor Hartmann, door diens vrienden ingericht ter nagedachtenis aan diens overlijden in 1873.

werken van Chopin en Moessorgski