Santiago Cañón-Valencia (cello) en Naoko Sonoda (piano)

Wanneer

25 feb 2019    
20:15 - 22:15

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

Een spannend programma met o.m. de cellosonate van Ginastera

In 2001 maakte Santiago in Colombia zijn debuut op zijn mini-cello bij het Philharmonic Orchestra of Bogotá. Hij was pas zes jaar oud.

Om een idee te krijgen van zijn schitterende carrière sindsdien, kunnen we natuurlijk alle concoursen opnoemen waar Santiago in de prijzen viel. Maar zijn derde plaats bij het prestigieuze Koningin Elizabeth Concours van 2017 in Brussel zegt voldoende. Dankzij een studiebeurs kon hij vanaf 2011 in het buitenland studeren; sinds oktober 2017 studeert hij voor het Master of Music-diploma aan de befaamde Kronberg Akademie bij Wolfgang Emanuel Schmidt.

Ook de Japanse pianiste Naoko Sonoda heeft verschillende concoursen gewonnen, zowel solo, in kamermuziek en als begeleider. Zij kwam naar Duitsland om in Berlijn te studeren bij Rainer Becker en heeft daarnaast talloze masterclasses gevolgd en begeleid. Daarnaast werkt zij als repetitor op verschillende conservatoria in Duitsland.

Mysterieuze atmosfeer

Santiago en Naoko maakten furore met hun optreden tijdens het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog in 2017. Ze speelden onder meer de uitdagende en intense cellosonate opus 49 van Ginastera. “Sterke ritmes, lyrische zang en een mysterieuze atmosfeer zijn de kenmerken van dit werk”, aldus de componist Ginastera zelf over zijn stuk. Dat gaat u in ieder geval horen.

De rest van het programma in Wageningen blijft nog even een verrassing.

Santiago Cañón-Valencia – cello
Naoko Sonoda – piano

 

Terug naar concerten.