Alma Quartet

Wanneer

13 jun 2022    
20:15 - 22:00

Waar

Theater Junushoff in Wageningen
Plantsoen 3, Wageningen, 6701 AS

Evenement type

foto: Dorit Mous

Wij prijzen ons gelukkig dat het Alma Quartet bereid is het strijkkwartetconcert van seizoen 2021 – 2022 in te vullen, en wel op maandag 13 juni. Het Nederlandse Alma Quartet bestaat uit vier musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds zij eind 2014 begonnen hebben zij naam gemaakt als een zeer verfrissend strijkkwartet.

NB vaste altist Jeroen Woudstra heeft zijn pink gebroken en wordt vervangen door Saeko Oguma.

Gewend als zij zijn aan de hoogst haalbare kwaliteit in het orkest brengen zij deze kwaliteit ook als kwartet op het podium. Het Alma Quartet koos er bewust voor meteen de aandacht te trekken door hun cd-debuut te maken met de complete werken voor strijkkwartet van Erwin Schulhoff. Hun tweede album: Dutilleux and Glass, onlangs nog uitgebracht op vinyl, ontving eveneens prachtige kritieken. Het kwartet, dat over de hele linie 4 sterren ontvangt van de grotere kranten en tijdschriften, staat bekend om hun ‘collectieve antenne voor verfijnde klankkleuren’ (de Volkskrant), en om hun ‘zorgvuldig gesmede eenheid’ (de Telegraaf).

Het Alma Quartet speelt in prestigieuze concertzalen zoals Concertgebouw Amsterdam, Elbphilharmonie Hamburg, Tonhalle Düsseldorf, Sociedad Filarmónica de Bilbao, Süreyya Opera House Istanbul, maar ook in clubs en andere zalen zoals Volksbühne Berlin, Musis Arnhem, Theaters Tilburg, Theater de Veste Delft, Paradiso, Melkweg, Hotel Arena, Bimhuis, Kulturbrauerei Berlin, Střecha Lucerny Prague en MCO Hilversum.

En op 13 juni dus in Theater Junushoff in Wageningen.

Programma: 

Prokofjev:  Visions Fugitives
Dvořák: Strijkkwartet nr. 12 in F ‘Amerikaanse’
—-
Beethoven: op. 59 Razumovsky nr. 1

Kaartjes kopen voor dit concert