Concertlijst 100 jaar kamermuziek in Wageningen

Het was nogal een klus, maar de lijst met alle concerten vanaf 1919 is af.  De lijst geeft een fantastisch overzicht van wie er allemaal in Wageningen hebben opgetreden in de afgelopen 100 jaar, en welke componisten op het programma stonden. Er zitten veel grote namen tussen! Klik hieronder op de 1e bladzijde om de hele lijst (41 bladzijden!) te kunnen zien.

Een gedachte over “Concertlijst 100 jaar kamermuziek in Wageningen

  1. Wat een prachtig overzicht hebben jullie samengesteld. Het is een staalkaart geworden van het muziekleven in Wageningen gedurende honderd jaar. Iedere keer dat ik erin kijk, komen allerlei herinneringen bij me langs. En dat niet alleen over de zestig jaar dat ik in Wageningen woon, maar ook bekende namen die ik ken uit Amsterdam. Mijn moeder, die zelf mooi zong, hoorde ik al over Aaltje Noordewier-Reddingius. En zelf heb ik herinneringen aan Laurens Bogtman, Hermann Schey en anderen.
    Piet v.d. Hurk heb ik in Groenekan opgezocht toen ik na het harmonium en de blokfluit een dwarsfluit wilde gaan spelen. Samen met hem heb ik mijn eerste fluit omstreeks 1950 bij Hampe gekocht. Hij is met me meegegaan naar mijn ouderlijk huis en daar heeft hij de solo uit Daphnis en Chloë voor me gespeeld.
    Nou ja, het is te gek om op te noemen.
    En dan de plekken in Wageningen en Bennekom waar we al die concerten hebben gehoord en georganiseerd. Hartverwarmend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *